top of page
Zoeken

Omarm onzekerheid met deze 4 lessen:

Bijgewerkt op: 9 feb. 2021

Voel jij je wel eens onzeker? We zijn voortdurend op zoek naar zekerheid, controle en vaste grond onder onze voeten. Maar als reactie hierop zijn we ook op zoek naar vrijheid, ruimte en beweging. Een dans tussen zekerheid en onzekerheid.

Soms bekruipt je vanuit het niets een onzeker gevoel. Onzekerheid over waar je staat in je relatie, onzekerheid over of dit echt de baan is die je gelukkig maakt? Onzekerheid over wat je omgeving van je verwacht, wat je zou moeten kunnen, verdienen of zou moeten behalen. Of hoor je wel eens het innerlijke stemmetje dat je verteld dat je niet ‘goed genoeg bent’, ‘niet mooi genoeg’ of ‘niet bijzonder genoeg’. Of om maar even over de grote schaal te spreken: Zorgt Corona voor een onzeker gevoel?


Onzekerheid kennen we allemaal. Zelf ervaar ik ook op dagelijkse basis onzekerheden rondom geld, goed genoeg zijn, prestatie en ja ook wel eens de status van Corona.

We ervaren onzekerheid vaak als iets dat vervelend voelt. Je bent niet onzeker. Je ervaart onzekerheid. En ja, dat voelt onprettig.. Maar reality check: Je bent het dus niet! Maar je kan wel iets veranderen aan het onprettige gevoel rondom onzekerheid. Maar wacht, hoe verander je dan? Als er geen noodzaak is om te veranderen, dan veranderen we ook niet.

Nu je hier bent, dit leest en je dus bewust bent dat je wilt leren omgaan met onzekerheid en iets wilt veranderen, kun je onzekerheid zien als iets dat je wil uitnodigen om te groeien.

Zekerheid = veiligheid Onzekerheid = vrijheid en groei

Onzekerheid nodigt je uit om uit je comfort zone te bewegen. Je mag de weerstand onderzoeken om zo nieuwe ervaringen te krijgen in je leven.

Met deze 4 tips leer jij je onzekerheid omarmen:


1. Grond jezelf Word je bewust van de veiligheid (zekerheid) die je hebt. Dit kun je doen door bewust dagelijks je ankers (familie, vrienden, twee voeten op de grond, je ademhaling, de liefde!) op te schrijven in de vorm van dankbaarheid. Vanuit hier ervaar je een basis om jezelf in tijden van ‘onzekerheid’ op terug te werpen.


2. Meditatie Leer je dagelijks verbinden met jezelf. Ervaar wat er ervaren wil worden. Probeer het los te koppelen van wie je bent. Meditatie is een mooie manier om te observeren wat er allemaal door je heen gaat, zowel cognitief, emotioneel als energetisch. Leer dat ondanks alles wat je observeert in meditatie, je het niet bent.


3. Visualisatie Onzekerheid los je niet in een keer op en onzekerheid zal ook altijd weer opduiken. Mijn advies is om je dus niet te focussen met een korte termijn ‘oplossing’ (weglopen van je onzekerheid) maar te kijken naar wat het overkomen van een bepaalde ‘onzekerheid’ je geeft. Visualiseer wat het vrij zijn van de onzekerheid je geeft en ‘go big’! Visualisatie is een enorm krachtige tool om te voelen hoe het zou voelen om vrij te zijn van.

4. Geef onzekerheid de spotlight! Geef onzekerheid dus de ruimte; spreek het uit en durf open te zijn over waar je onzeker over bent. Kwetsbaarheid geeft kracht maar verbindt ook. Je zult zien dat het ervaren van onzekerheid onderdeel is van ‘mens zijn’ en veel mensen herkenning ervaren door jouw openheid.

'' The medicine is inside. Go inside and get it!''

Neem de tijd, grond jezelf, leer jezelf kennen, visualiseer en ervaar de verandering die plaats vind. GENIET van elk stapje op deze reis naar binnen!

35 weergaven0 opmerkingen
bottom of page